Απεντόμωση Μυρμηγκιών

Πρόληψη

Όταν αντιληφθούμε την παρουσία μυρμηγκιών στον χώρο, θα πρέπει να εξαλείψουμε κάθε διαθέσιμη πηγή τροφής για τον πληθυσμό που έχει αναπτυχθεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  να μην αφήνουμε εκτεθειμένα τρόφιμα, και να βεβαιωθούμε πως οι κάδοι απορριμμάτων έχουν καπάκι και κλείνουν σωστά. Να καθαρίζουμε από τις επιφάνειες κάθε υγρό ή στερεό υπόλειμμα τροφής και να  σκεπάζουμε ερμητικά κάθε συσκευασία που μπορεί να περιέχει τροφή.

Αντιμετώπιση

Η εταιρία μας  για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών, εφαρμόζει υπολειμματικούς ψεκασμούς με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας, τοποθέτηση μη τοξικών μυρμηγκοκτόνων ζελέ ή τοποθέτηση απωθητικών οικολογικών ουσιών, ανάλογα με την περίπτωση.

Εξασφαλίζουμε άριστα αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις σοβαρών προσβολών, όπου τα μυρμήγκια εκτός από τους εξωτερικούς χώρους, έχουν εισβάλλει και στους εσωτερικούς, έχοντας δημιουργήσει διόδους ή και φωλιές μέσα στα οικήματα, βγαίνουν μέσα από πρίζες ή πατώματα και δημιουργούν καταστροφές.

Ειδικά σε περιπτώσεις οικιών με κήπους σε περιοχές που υπάρχουν αυξημένοι πληθυσμοί μυρμηγκιών ο τακτικός ψεκασμός των υπαίθριων χώρων (κήπων) με ειδική αντλία ψεκασμού, εξασφαλίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Με τη μέθοδο αυτή μεγάλες ποσότητες εξελιγμένων και ειδικών εντομοκτόνων σκευασμάτων, φτάνουν εκεί ακριβώς που τα έντομα έχουν τις φωλιές τους, με αποτέλεσμα τη ριζική εξολόθρευση αυτών, αλλά και τον έλεγχο όλων των εντόμων κήπου.

Έτσι επιτυγχάνουμε την ήρεμη και ευχάριστη παραμονή μας στους χώρους αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και με απόλυτη ασφάλεια όχι μόνο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, αλλά ακόμη και για τα φυτά τα οποία απαλλάσσονται ταυτόχρονα από τυχόν άλλα παράσιτα.

Η απεντόμωση για μυρμήγκια εκτός από  οικίες και  πολυκατοικίες αφορά και δημόσιους και επαγγελματικούς χώρους.

Σε μια πολυκατοικία είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται ψεκασμός για μυρμήγκια στους κοινόχρηστους χώρους, είσοδος, αποθήκες, ανελκυστήρας, φρεάτια, λεβητοστάσιο, ταράτσα και διαδρόμους.

Σε περίπτωση ύπαρξης ακαλύπτων χώρων – κήπων, ο ψεκασμός για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών  πρέπει να πραγματοποιείται οπωσδήποτε κατά την Άνοιξη και το καλοκαίρι  ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωσή τους.