Κατσαρίδες – Μυρμήγκια

Η  Απεντόμωση των κατοικιών ήδη από τα μέσα της Άνοιξης αλλά και κατά τις αρχές του Φθινοπώρου είναι παραπάνω από απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό οι  έντομα όπως οι κατσαρίδες και μυρμήγκια τα οποία μεταφέρουν πολλούς παθογόνους μικροοργανισμούς.

 

Κατσαρίδες

Υπάρχουν διάφορα είδη κατσαρίδων που μολύνουν τους οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Η αναγνώριση του κάθε είδους είναι απαραίτητη, για να καθοριστεί καλύτερα το κατάλληλο και πλέον αποτελεσματικό πρόγραμμα ελέγχου.

Η Γερμανική κατσαρίδα   – Blatella Germanicα  βρίσκεται σε χώρους με ανθρώπινη δραστηριότητα και συνήθως εμφανίζεται  στο μπάνιο και κουζίνες.

Η Αμερικανική κατσαρίδα – Periplaneta Americana  κατά την διάρκεια της ημέρας προτιμά την παραμονή της σε χώρους όπως το ψευδοπάτωμα, τα υπόγεια των κτιρίων, τους υπονόμους, τα φρεάτια και άλλες θερμές, σκοτεινές και υγρές θέσεις.

Η Ασιατική κατσαρίδα – Blatta Orientalis απαντάται συχνότερα στα σκοτεινά υπόγεια ή τα κελάρια, στις αποχετεύσεις (φρεάτια, βόθρους), αλλά μπορεί επίσης να αναρριχηθεί από σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης στα ανώτερα πατώματα πολυώροφων κτιρίων.

Η Master Service  δίνει μεγάλη σημασία στον εξονυχιστικό ψεκασμό των κεντρικών φρεατίων σε ένα κτίριο, εμποδίζοντας την διέλευση, παραμονή των κατσαρίδων και εξολοθρεύοντας  ολόκληρους τους πληθυσμούς  με ειδικά σκευάσματα που μπορούν και δρουν επί αρκετούς μήνες πάνω στις κατσαρίδες.

Σε εσωτερικούς χώρους για την καταπολέμηση της Γερμανικής και Αμερικανικής κατσαρίδας,  χρησιμοποιούμε σκευάσματα σε μορφή τζελ  τα οποία δεν προκαλούν ερεθισμούς και είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια.

Μυρμήγκια

Η Μaster Service  για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών, εφαρμόζει υπολειμματικούς ψεκασμούς με εντομοκτόνα υγειονομικής σημασίας, τοποθέτηση μη τοξικών μυρμηγκοκτόνων ζελέ ή τοποθέτηση απωθητικών οικολογικών ουσιών, ανάλογα με την περίπτωση.

Εξασφαλίζουμε άριστα αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις σοβαρών προσβολών, όπου τα μυρμήγκια εκτός από τους εξωτερικούς χώρους, έχουν εισβάλλει και στους εσωτερικούς, έχοντας δημιουργήσει διόδους ή και φωλιές μέσα στα οικήματα, βγαίνουν μέσα από πρίζες ή πατώματα και δημιουργούν καταστροφές.

Ειδικά σε περιπτώσεις οικιών με κήπους σε περιοχές που υπάρχουν αυξημένοι πληθυσμοί μυρμηγκιών ο τακτικός ψεκασμός των υπαίθριων χώρων (κήπων) με ειδική αντλία ψεκασμού, εξασφαλίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Με τη μέθοδο αυτή μεγάλες ποσότητες εξελιγμένων και ειδικών εντομοκτόνων σκευασμάτων, φτάνουν εκεί ακριβώς που τα έντομα έχουν τις φωλιές τους, με αποτέλεσμα τη ριζική εξολόθρευση αυτών, αλλά και τον έλεγχο όλων των εντόμων κήπου.

Έτσι επιτυγχάνουμε την ήρεμη και ευχάριστη παραμονή μας στους χώρους αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και με απόλυτη ασφάλεια όχι μόνο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, αλλά ακόμη και για τα φυτά τα οποία απαλλάσσονται ταυτόχρονα από τυχόν άλλα παράσιτα.

Η Aπεντόμωση για μυρμήγκια εκτός από  οικίες και πολυκατοικίες αφορά και δημόσιους και επαγγελματικούς χώρους.

Σε μια πολυκατοικία είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται ψεκασμός για μυρμήγκια στους κοινόχρηστους χώρους, είσοδος, αποθήκες, ανελκυστήρας, φρεάτια, λεβητοστάσιο, ταράτσα και διαδρόμους.Σε περίπτωση ύπαρξης ακαλύπτων χώρων – κήπων, ο ψεκασμός για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών  πρέπει να πραγματοποιείται οπωσδήποτε κατά την Άνοιξη και το καλοκαίρι  ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωσή τους.

Πρόληψη

Όταν αντιληφθούμε την παρουσία μυρμηγκιών στον χώρο, θα πρέπει να εξαλείψουμε κάθε διαθέσιμη πηγή τροφής για τον πληθυσμό που έχει αναπτυχθεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί  να μην αφήνουμε εκτεθειμένα τρόφιμα, και να βεβαιωθούμε πως οι κάδοι απορριμμάτων έχουν καπάκι και κλείνουν σωστά. Να καθαρίζουμε από τις επιφάνειες κάθε υγρό ή στερεό υπόλειμμα τροφής και να  σκεπάζουμε ερμητικά κάθε συσκευασία που μπορεί να περιέχει τροφή.

Καλέστε μας  στον χώρο σας τώρα, χωρίς καμία επιβάρυνση!!

                                                                                                                     

                                                                        210 8611011