Κουνούπια – Μύγες

Η Master Service  ειδικεύεται στην οικολογική αντιμετώπιση των κουνουπιών, επιλέγοντας σκευάσματα με χαμηλή τοξικότητα, αλλά με υψηλή αποτελεσματικότητα.  Είναι εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ και φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.  Εφαρμόζει εντομοκτόνα σκευάσματα τα οποία παρέχουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων σε κήπους και σε ακάλυπτους  χώρους  κτιρίων πάντα  με σεβασμό στο περιβάλλον.                                                                              

  http://www.minagric.gr/index.php/el/ 

                                                                                 

Τα κουνούπια… αγριεύουν, SOS από επιστήμονες

Το «Κουνούπι Τίγρης»Aedes albopictus (Diptera: Culicidae) – είναι ίσως το πιο πολυσυζητημένο διεθνώς είδος κουνουπιού τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Έτσι όλο και πιο συχνές είναι πλέον οι αναφορές για το “Asian Tiger Mosquito”, με αποτέλεσμα όλοι σχεδόν να έχουμε ακούσει ή διαβάσει κάτι για αυτό.

Επιτίθεται στον άνθρωπο κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποκορύφωμα το σούρουπο και την αυγή. Τα θηλυκά προτιμούν να τσιμπούν στις περιοχές των αστραγάλων και των γονάτων ενώ εκτός από τον άνθρωπο τσιμπούν με ευκολία και άλλα θηλαστικά αλλά και πτηνά και λειτουργεί ως ξενιστής για τον ιό του Δυτικού Νείλου γι το λόγο αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου  απομονώθηκε για πρώτη φορά σε μία γυναίκα στην επαρχία Δυτικού Νείλου της Ουγκάντας το 1937. Αναγνωρίστηκε σε πτηνά στην περιοχή του δέλτα του Νείλου το 1953. Πριν από το 1997 ο ιός δεν θεωρείτο παθογόνος για τα πουλιά, αλλά εκείνη την εποχή στο Ισραήλ ένα πιο μολυσματικό στέλεχος προκάλεσε τον θάνατο διαφόρων ειδών πουλιών που παρουσίαζαν σημάδια εγκεφαλίτιδας και παράλυσης. Οι ανθρώπινες λοιμώξεις που οφείλονται στον ιό έχουν αναφερθεί σε πολλές χώρες του κόσμου για πάνω από 50 χρόνια και τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου (όπως η εγκεφαλίτιδα του Δυτικού Νείλου ή η μηνιγγίτιδα ή η πολιομυελίτιδα του Δυτικού Νείλου) περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία του αυχένα, δυσκοιλιότητα, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμο, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 150 άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου θα αναπτύξει μια πιο σοβαρή μορφή ασθένειας.Σοβαρές ασθένειες μπορεί να εμφανιστούν σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, ωστόσο τα άτομα άνω των 50 ετών και ορισμένα άτομα με ανοσοκαταστολή (για παράδειγμα, ασθενείς με μεταμόσχευση) διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όταν μολυνθούν με τον ιό.Η θεραπεία είναι υποστηρικτική και συχνά περιλαμβάνει νοσηλεία, ενδοφλέβια υγρά, αναπνευστική υποστήριξη και πρόληψη δευτερογενών λοιμώξεων. Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τον άνθρωπο.

 

Μετάδοση

Η ανθρώπινη λοίμωξη είναι συχνότερα το αποτέλεσμα των τσιμπημάτων από τα μολυσμένα κουνούπια τα οποία μολύνονται όταν θρέφονται από μολυσμένα πουλιά, τα οποία κυκλοφορούν τον ιό στο αίμα τους για λίγες μέρες. Ο ιός τελικά εισέρχεται στους αδένες των κουνουπιών και όταν εκείνα τσιμπούν, μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο και στα ζώα, όπου μπορεί να πολλαπλασιαστεί και πιθανώς να προκαλέσει ασθένεια.

Επίσης να μεταδοθεί μέσω επαφής με άλλα μολυσμένα ζώα, το αίμα ή τους ιστούς τους.Μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί καμία μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω περιστασιακής επαφής.

Αντιμετώπιση

Σχετικά με την αντιμετώπιση του Ασιατικού κουνουπιού Τίγρης, όπως και των άλλων ειδών κουνουπιών, η Μaster Service αναλαμβάνει την πλήρη εξουδετέρωση του με ψεκασμό επί των επιφανειών εξωτερικών χώρων με τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά εγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν ως δραστική ουσία τις συνθετικές πυρεθρίνες.

Οι συνθετικές πυρεθρίνες προκαλούν γρήγορη κατάρριψη του κουνουπιού που θα έρθει σε επαφή με την ψεκασμένη επιφάνεια, έχουν χαμηλό τοξικολογικό προφίλ για τον άνθρωπο, όμως θεωρούνται μη-εκλεκτικά εντομοκτόνα που μπορεί να έχουν επιπτώσεις και σε ωφέλιμους οργανισμούς όπως οι μέλισσες.

 

Σχετικά άρθρα:

Η παρουσία του Ασιατικού κουνουπιού τίγρης στον κόσμο

Μορφολογία και βιολογία του Ασιατικού κουνουπιού τίγρης

Υγειονομική σημασία του Ασιατικού κουνουπιού τίγρης

 

 Μύγες

Η Master Service  για την καταπολέμηση της οικιακής μύγας σε εσωτερικούς χώρους, συνδυάζει με πλήρη επιτυχία 3 διαφορετικούς μεθόδους :

• Βρέξιμη σκόνη που διαλύεται με νερό και βάφεται με πινέλο ή ψεκάζεται σε μικρές κατακόρυφες επιφάνειες.
• Ετοιμόχρηστα εντομοκτόνα με τα οποία βάφουμε τον τοίχο με πινέλο δημιουργώντας λωρίδες κατακόρυφες στα σημεία όπου παρατηρείται πληθυσμός μύγας.
• Ετοιμόχρηστα αυτοκόλλητα που μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους ή παράθυρα.

Τα εντομοκτόνα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι 100% φιλικά προς το περιβάλλον και ακίνδυνα.
Με την Απεντόμωση αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά κατσαρίδεςκοριούς, ψύλλους, κουνούπια, μυρμήγκια κ.α

Σε χώρους μαζικής εστίασης και παραγωγής τροφίμων η καταπολέμηση της μύγας πραγματοποιείται με χρήση ηλεκτρικής ειδικής εντομοπαγίδας, η οποία παρέχει κολλητική επιφάνεια.

Καλέστε μας  στον χώρο σας τώρα, χωρίς καμία επιβάρυνση!!

                                                                                                                     

                                                                        210 8611011