Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών και πτηνών.

Έχουν μεγάλη ικανότητα αλμάτων λόγω της ιδιόμορφης κατασκευής των πίσω ποδιών τους. Επειδή μεταδίδουν ασθένειες, είναι πολύ επικίνδυνα έντομα.

Το τσίμπημα από ψύλλους προκαλεί έντονο κνησμό και η επικινδυνότητα του οφείλεται στο ότι αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα και έτσι μπορεί να διευκολύνουν στην εξάπλωση επιδημιών.

Οι ψύλλοι χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη ταχύτητα αναπαραγωγής καθώς και την επιμονή τους, γεγονός που τους καθιστά δύσκολη την καταπολέμησή τους.

Αποτελούν ένα από τα πιο ενοχλητικά είδη ζωυφίων και εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, χαλώντας τη χαλαρωτική διάθεση που πιθανόν να έχεις εκείνη την περίοδο. Προσβάλλουν κυρίως τα κατοικίδια ζώα παρασιτώντας πάνω τους τα οποία και είναι οι κύριες εστίες ψύλλων.

Με εντομοκτόνα σκευάσματα και μεθόδους εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας και από διεθνής οργανισμούς έχουμε ό,τι χρειάζεται για να την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματός σας. Οι θερμοκρασίες που ευνοούν τους ψύλλους κυμαίνονται από 18-27ο C, επομένως η απεντόμωση συνιστάται τους περισσότερους μήνες του έτους